X

Ansøg om behandling for angst og depression

Hos Internetpsykiatrien skal du ansøge om behandling for angst eller depression, så vi bedre kan vurdere om vores gratis behandlingsforløb er relevant for dig. Du behøver ikke en henvisning fra egen læge, for at komme i behandling og du kan ansøge om behandling nederst her på siden

Processen for at komme i behandling ved Internetpsykiatrien

Du udfylder et ansøgningsskema

Det første skridt for at komme i behandling, er at udfylde ansøgningsskemaet, som findes nederst her på siden. Skemaet består af en række spørgsmål om din situation, symptomer, og hvordan du har haft det i den seneste tid.

Du skal bruge dit eget NemID/MitID for at udfylde skemaet og det kan tage op til en time at udfylde.

Vi gennemgår din ansøgning

Når du har sendt skemaet, gennemgår vores psykologer det, så vi kan vurdere om  behandlingsforløbet for angst og depression er relevant for dig.

Vi bestræber os på at vurdere din ansøgning indenfor 10 hverdage, men længere ventetid kan forekomme i travle perioder.

Du får svar via e-Boks

Når vi har gennemgået din ansøgning, får du svar via e-Boks.

Hvis vi vurderer at vores behandling kan være relevant for dig, vil du blive tilbudt en udredende videosamtale med en psykolog. Hvis vi vurderer at behandlingen ikke er relevant for dig, vil du blive anbefalet at tale med din egen læge, eller at søge andre behandlingstilbud.

Illustration af psykolog der afholder udredende forsamtale

Udredende videosamtale med en psykolog

Under samtalen, får du flere informationer om behandlingen, og du vil blive stillet nogle uddybende spørgsmål, så vi bedre kan vurdere om behandlingen egner sig til dig og dine behov.

Den udredende samtale journaliseres i din sundhedsjournal sammen med en evt. diagnosticering.

Samtalen varer ca. 1 time, og den finder sted på hverdage mellem kl. 8.00 og kl. 14.00.

Illustration af patient der besøger internetpsykiatriens behandlingsplatform

Du starter din behandling

Hvis vi vurderer, at tilbuddet egner sig til dig, får du tilsendt et login til vores online behandlingsplatform, så du kan starte din behandling. 

Under behandlingen, vil du blive introduceret for daglige øvelser og relevant viden, som vil hjælpe dig med at bryde med din angst eller depression. Igennem hele behandlingen, vil din tilknyttede psykolog støtte dig skriftligt og komme med løbende feedback.

Behandlingen tager typisk  10-12 uger

Tekniske krav for ansøgning og behandling

Vi tilbyder en sikker ansøgningsprocedure, hvorfor du ved ansøgningen skal bruge dit NemID/MitID.

Der arbejdes med løsninger på at sikre en uproblematisk overgang til MitID. Der kan dog opstå udfordringer eller tidspunkter, hvor log-in ikke er muligt. I de tilfælde vil vi anbefale, at du forsøger igen senere eller i morgen.

Selve videosamtalen og behandlingsprogrammet foregår sikkert igennem din webbrowser, enten i Chrome, Safari eller Firefox. Det er derfor nødvendigt, at du under hele forløbet har adgang til en computer eller tablet med en stabil internetforbindelse. Til den udredende videosamtale, er det også nødvendigt, at du har adgang til en computer eller tablet med et webkamera og mikrofon. Derudover er det et krav, at du er tilmeldt e-Boks for at kunne deltage i vores behandling.  

Videosamtalen kan ikke gennemføres på en mobiltelefon.