X

Ansøg om behandling for angst og depression

For at komme i behandling hos Internetpsykiatrien, skal du søge om behandling, så vi kan vurdere om vores behandlingsforløb for angst og depression er relevant for dig. Du behøver ikke en henvisning fra egen læge, for at komme i behandling og du kan ansøge om behandling nederst her på siden. 

Processen for at komme i behandling ved Internetpsykiatrien

Du udfylder et ansøgningsskema

Det første skridt for at komme i behandling, er at udfylde ansøgningsskemaet, som findes nederst her på siden. Her skal du bruge dit eget NemID/MitID

Der arbejdes med løsninger på at sikre en uproblematisk overgang til MIT ID. Der kan dog opstå udfordringer eller tidspunkter, hvor log-in ikke er muligt. I de tilfælde vil vi anbefale, at du forsøger igen senere eller i morgen.

Skemaet består af en række spørgsmål om din situation, symptomer og hvordan du har haft det i den seneste tid.

Det kan tage op til en time at udfylde skemaet.

Vi gennemgår din ansøgning

Når du har sendt skemaet, gennemgår vores psykologer det, så vi kan vurdere om  behandlingsforløbet for angst og depression er relevant for dig.

Vi bestræber os på at vurdere din ansøgning indenfor 10 hverdage, men længere ventetid kan forekomme i travle perioder.

Du får svar via e-Boks

Når vi har gennemgået din ansøgning, får du svar via e-Boks.

Hvis vi vurderer at vores behandling kan være relevant for dig, vil du blive tilbudt en udredende videosamtale med en psykolog. Hvis vi vurderer at behandlingen ikke er relevant for dig, vil du blive anbefalet at tale med din egen læge, eller at søge andre behandlingstilbud.

Illustration af psykolog der afholder udredende forsamtale

Udredende videosamtale med en psykolog

Hvis du tilbydes en udredende samtale, bliver du indkaldt til en videosamtale hos en af vores psykologer.

Under samtalen, får du flere informationer omkring vores behandling, og du vil blive stillet nogle uddybende spørgsmål, så vi kan vurdere om behandlingen egner sig til dig og dine behov. Du får enten svar allerede i den udredende samtale, eller i en opfølgende telefonsamtale med psykologen. Den udredende samtale journaliseres i din sundhedsjournal.

Samtalen varer ca. 1 time, og den finder sted på hverdage mellem klokken 8.00 og klokken 14.00.

Illustration af patient der besøger internetpsykiatriens behandlingsplatform

Du starter din behandling

Hvis vi vurderer at tilbuddet egner sig til dig, får du tilsendt et login til vores online behandlingsplatform, så du kan starte din behandling. 

Under behandlingen, vil du blive introduceret for daglige øvelser og relevant viden, som vil hjælpe dig med at bryde med din angst eller depression. Igennem hele behandlingen, vil din tilknyttede psykolog støtte dig skriftligt og komme med løbende feedback.

Behandlingen tager typisk  10-12 uger. 

Tekniske kriterier for ansøgning og behandling

Vi tilbyder en sikker ansøgningsprocedure, hvorfor du ved ansøgningen skal bruge dit NemID/MitID.

Selve videosamtalen og behandlingsprogrammet foregår sikkert igennem din webbrowser, enten i Chrome, Safari eller Firefox. Det er derfor nødvendigt, at du under hele forløbet har adgang til en computer eller tablet med en stabil internetforbindelse. Til den udredende videosamtale, er det også nødvendigt, at du har adgang til en computer eller tablet med et webkamera og mikrofon. Derudover er det et krav, at du er tilmeldt e-Boks for at kunne deltage i vores behandling.  

Videosamtalen kan ikke gennemføres på en mobiltelefon.