X

Internetbaseret behandling af angst eller depression

Internetpsykiatrien tilbyder gratis internetbaseret behandling af let til moderat angst eller depression med kort ventetid. Behandlingen foregår online via vores tekstbaserede behandlingsprogram, hvor du løbende støttes skriftligt af en psykolog.

Hvordan foregår vores internetbaserede behandling?

Vores internetbaserede behandling foregår via vores behandlingsprogram, som fungerer lidt ligesom en online selvhjælpsbog. Gennem behandlingen arbejder du selvstændigt med en række behandlingstrin, som giver dig de værktøjer og viden, der skal til for at håndtere og udfordre din angst eller depression bedre.

Behandlingen varer op til 12 uger, hvor du løbende støttes skriftligt af din tilkoblede psykolog.

Du kan få et større indblik i vores behandlingsprogram i videoen, hvor behandlingsprogrammet og selve platformen introduceres.

Hvem er vores behandling for?

Vores landsdækkende internetbaserede behandling af let til moderat angst eller depression er relevant for dig, som har tid og overskud til at arbejde selvstændigt med din behandling. Vi tilbyder behandling af voksne borgere, som lider af:

For at sikre, at behandlingen er relevant og hjælpsom for dig, er det vigtigt, at du kan arbejde med din behandling mindst to gange ugentligt. Det er også vigtigt, at du kan læse og skrive dansk, så du kan deltage aktivt via skrift og har en vis form for teknisk forståelse, så du selv kan benytte behandlingsprogrammet.

Behandlingen egner sig ikke til mere komplekse psykiske lidelser som f.eks. en personlighedsforstyrrelse, skizofreni, svær depression og lignende eller stress og belastningsreaktioner.

Hvad siger tidligere patienter om Internetpsykiatrien?

"Jeg har helt sikkert fået en masse hjælp og værktøjer til ikke bare at arbejde med min angst, men også til at forstå og acceptere den. Jeg føler, at jeg er blevet mere bekendt med og komfortabel i min angst og at det er en del af mig, samtidig med at jeg også kan arbejde med den og undgå at lade den begrænse mig."

Tidligere patient i Internetpsykiatrien

"Vigtigst af alt har for mig været, at jeg har fået et sprog for min angst, som jeg kan bruge til at snakke med min kæreste og familie med om det, og at det er blevet nemmere for mig at sige, hvis jeg har det dårligt eller forklare om de øvelser, jeg har lavet undervejs.​"

Tidligere patient i Internetpsykiatrien

0 %
føler sig set og hørt af psykologen under den udredende videosamtale
0 %
finder det sandsynligt, at de vil anbefale behandlingen til andre

Dit behandlingsforløb hos Internetpsykiatrien

 • Du udfylder selv ansøgningsskemaet her på vores hjemmeside

  Det kan tage op til en time at udfylde skemaet, og der kræves ikke henvisning fra egen læge. Du skal bruge NemID/MitID for at udfylde skemaet.

 • Din ansøgning gennemgås og vurderes af vores team af psykologer

  Alle ansøgninger gennemgås for at vurdere om vores behandlingsforløb for angst eller depression vil være relevant for den enkelte borger.

 • Du får svar på din ansøgning indenfor 2 uger

  Via Digital Post / e-Boks tilbydes du enten en udredende videosamtale eller afvises skriftligt med en anbefaling om at søge andre relevante behandlingstilbud.

 • Udredende videosamtale med en psykolog

  Hvis vi vurderer, at vores behandling kan være relevant, vil du blive inviteret til en udredende videosamtale med en psykolog. Den udredende samtale varer ca. 1 time og afholdes normalt indenfor 4 uger på hverdage mellem kl. 8 og kl. 14. Den udredende samtale journaliseres i din sundhedsjournal.

 • Opstart af online behandling

  Hvis vi fortsat vurderer at behandlingen er relevant for dig, får du tilsendt et login til vores online behandlingsplatform, så du kan starte behandlingen. Undervejs støttes du løbende skriftligt og modtager feedback fra din tilknyttede psykolog. Behandlingen varer typisk 10-12 uger

 • Opfølgende snak med en psykolog

  Når behandlingen er afsluttet, inviteres du til en opfølgende snak med din tilknyttede psykolog, og din læge får en besked om forløbet, hvis du ønsker det. Samtalen varer ca. 15 minutter.

Internetpsykiatriens behandling tilbydes i samarbejde med

Logo - Region syddanmark