X

Ofte stillede spørgsmål

Her på siden kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål, som vi modtager inden, under og efter behandlingen. Hvis du har yderligere spørgsmål kan du kontakte os eller spørge din psykolog under den udredende videosamtale eller i behandlingen. 

Inden behandling

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal have dansk cpr. nummer
  • Du skal have bopæl og være bosiddende i Danmark under behandlingen
    • Hvis du ikke bor i Danmark eller har oplyst om at du har udenlandsk bopæl/og udenlandsk læge, så vil der blive fremsendt en faktura for egenbetaling af behandlingen.
  • Du skal have dansk læge
  • Du skal have en computer eller en tablet
  • Du skal have E-boks og NemID/MitID
  • Du skal besidde gode dansk kundskaber, såsom læse/skrive og forstå dansk

Hvis ikke du opfylder ovenstående, vil vi ikke kunne tilbyde dig behandling.

Som udgangspunkt kan alle over 18 år søge om gratis behandling for angst eller depression. Det anbefales dog, at man har en vis form for teknisk forståelse, da behandlingen foregår igennem et computerprogram over internettet.

Derudover kræver behandlingen, at du deltager aktivt ved at lave skriftlige øvelser og skriver jævnligt med din psykolog via din computer eller tablet.

Det er et krav, at du har bopæl i Danmark og opholder dig i Danmark under behandlingen.

Internetpsykiatrien tilbyder behandling for udvalgte angstlidelser. Vi har behandlingsprogrammer for socialfobi, panikangst, agorafobi og enkelfobi. Det betyder, at du ikke kan få angstbehandling i Internetpsykiatrien, hvis du lider af f.eks. helbredsangst eller generaliseret angst.

Hvis ikke du bor og opholder dig i Danmark vil vi ikke kunne tilbyde dig behandling. 

Nej. Alle samtaler foregår via video eller telefon.

Du kan normalt forvente at blive indkaldt til en udredende videosamtale indenfor 4 uger. 

Der ikke ventetid på selve behandlingen. Hvis du tilbydes behandling, kan du starte, så snart du har modtaget et link til behandlingsprogrammet. Psykologen vil orientere dig nærmere i den udredende videosamtale.

Vores erfaring er, at mange som allerede står på en venteliste til f.eks. en psykolog, ikke gennemfører behandlingen. I tilfælde af lang ventetid, kan det dog være oplagt at ligge ud med Internetpsykiatriens tilbud, hvis dine problematikker ikke er for komplekse.

Vi screener nogle gange ansøgere fra før den udredende samtale eller efter samtalen.

Du henviser dig selv, ved at udfylde en ansøgning, som du finder her på siden.

Nej. I Internetpsykiatrien udbyder vi udelukkende behandlingsprogrammer, hvor en psykolog støtter dig skriftligt ift. opgaverne i behandlingsprogrammet.

Nej. Du skal bruge en tablet eller computer til afholdelse af videosamtalen. Du skal også bruge en tablet eller computer til selve behandlingsprogrammet.

Det kan hurtigt blive en frustration for dig, hvis du ikke er tryg ved det tekniske.

Videosamtalen foregår via et sikkert videosystem, som har nogle krav, hvis det skal fungere optimalt. Vores behandlingsprogram gennemføres via internettet på en tablet eller computer. Hvis du oplever problemer, yder vi ikke support. Du skal derfor have hjælp fra dit netværk eller bestille support andetsteds.

Vi er en del af psykiatrien og tilbyder  faste konsultationstider i hverdagene. Vores tider ligger typisk med start på videosamtalen kl. 8.30, 10.30 eller 13, på alle hverdage undtagen torsdag. Det betyder, at du bliver nødt til at få fri fra arbejde, hvis du ønsker at afholde en videosamtale med os.

Husk på, at det kun er videosamtalen der ligger inden for almindelig arbejdstid. Bliver du tilbudt behandling, kan du tilgå behandlingsprogrammet, når du vil.

Du kan få en ny tid ved at besvare din indkaldelse i e-Boks eller via Digital Post på Borger.dk. Skriv i beskeden, om du foretrækker nogle bestemte dage (vi har ikke samtaler om torsdagen) samt om du foretrækker en tid kl. 8.30, 10.30 eller 13.00. Vi vil forsøge at imødekomme dit ønske.

Alle indsendte ansøgninger for behandling bliver grundigt læst og vurderet af vores psykologer. Hvis de vurderer, at du ikke er egnet til behandling i Internetpsykiatrien, er det for dit eget bedste.

Vores ønske er at du bliver tilbudt en behandling, som vi vurderer vil kunne gøre en forskel for dig og derfor er vi nogle gange nødt til at afvise vores ansøgere.

Under behandling

Indhold, dagbøger og kontakt til din psykolog åbner sig op, når du har indsendt svaret på dit første trin.

Din psykolog vil støtte dig i at nå flest mulige behandlingstrin. Det er et fælles arbejde, at gennemføre behandlingen. Hvis du mod forventning ikke når alle trin, så har du adgang til behandlingsprogrammet 12 uger efter endt behandling, dog uden støtte fra din psykolog.

Efter behandling

Når din behandling afsluttes, sendes en besked til din egen læge om behandlingsforløbet og din aktuelle tilstand. Hvis du har behov for yderligere hjælp efter endt behandling, henvises du til egen læge, hvor I kan drøfte andre behandlingsmuligheder. Når din behandling er afsluttet, har du fortsat adgang til det online behandlingsprogram i yderligere 12 uger uden støtte fra en psykolog.